Chinese spinazie [bocai 菠菜]
Hoe heet het?
Chinese spinazie, spinazie, Spinacia oleracea, spinach, Po Choy, bocai, 菠菜
Wat is het?
Chinese spinaziesoort. De spinaziebladeren zitten samen aan een stengel en hebben dunne steeltjes en platte, puntige bladeren, groter dan onze ‘gewone’ spinazie maar wel zo dun. Niet kronkelig of grof als wilde spinazie. De smaak is krachtig zonder bitter te zijn, heel lekkere spinaziesmaak.
Hoe te gebruiken?
De harde uiteinden van de spinazie lossnijden van de stengels en wassen. Dan in drie stukken verdelen en in etappes (eerst de hardere stelen) in wat olie roerbakken. Voeg wat zout en eventueel een klein schepje suiker of bouillonpoeder toe voor de smaak. Heerlijk als groentebijgerecht.
Wat is er te koop?

verpakking: voorverpakt of los in het versvak
etiket: spinazie Po Choy
prijs: €3,95 per kilo
Meer weten?
- Foto: glasnoedels met spinazie en gewoon roergebakken spinazie
Is deze Po Choy (po Choi) niet gewoon een synoniem voor Choisum?
Nee, Choi Sum is familie van de kool. Deze is familie van de spinazie. Echt heel anders dus.
Choi / choy (cai 菜) betekent ‘groente’. Bijna iedere groene groentenaam is dus iets met ‘choy’, maar laat je niet in de war brengen !