Ingemaakte rettich [lajiao luobo 辣椒萝卜]

Ingemaakte rettichHoe heet het?
Ingemaakte rettich met chilipepers, preserved radish with chillies, lajiao luobo 辣椒萝卜

Wat is het?
Rettich of Chinese radijs wordt in langwerpige reepjes gesneden, kort gedroogd, dan met zout bestrooid om het water eruit te trekken. Vervolgens worden de reepjes gekneed en in een marinade gelegd met sojasaus, chilipepers en sesamolie. De reepjes rettich zijn pittig en hebben een plezierige crunchy beet.

Hoe te gebruiken?
Als onderdeel van een Chinese maaltijd als een van de voorafjes serveren. Of eten met witte rijst. Gewoon voor erbij. Ze zijn echt lekker als je van een beetje pittig houdt. De ingemaakte rettich kan ook in stukjes of helemaal worden gebruikt in roerbakgerechten, bijvoorbeeld in een stir-fry met verse sojaboontjes.

Wat is er te koop?
Ik ken twee merken van deze ingemaakte chili-rettich, beide in een vierkant glazen potje. De smaak is bijna identiek, die van Mong Lee is iets knapperiger en zoeter, die van Lan Chi iets heter en olie-achtiger van smaak. Blijft in de koelkast wel enige tijd goed. Snel opeten, voordat de smaak achteruitgaat.


Chili radishmerk: Mong Lee Shang [Taiwan]
verpakking: vierkant glazen potje met rode dop
etiket: Chili Radish in Soy Sauce 辣椒萝卜 Gezouten Radijs Strippen in Shilli Saus
ingrediënten: Chinese rettich, chilipeper, sojasaus, zout, sesamolie [etiket: close-up]
prijs: € 1,95


Chili radish, Lan Chi brandmerk: Lan Chi [China]
verpakking: vierkant glazen potje met witte dop
etiket: Radijs met Chili 辣椒萝卜
ingrediënten: Chinese rettich, sojasaus, chilipeper, zout, sesamolie, Ve-tsin [etiket: close-up]
prijs: € 2,93


Meer weten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.