Koriander [xiangcai 香菜]
Hoe heet het?
Koriander, verse koriander, cilantro,xiangcai 香菜
Wat is het?
Knalgroen op peterselie lijkend kruid, bekend in het hele midden Oosten en Azie. De smaak is volgens liefhebbers aromatisch en geurig, volgens haters zeepachtig; verse koriander heeft in ieder geval een heel eigen smaak. Koriander kan zowel meegekookt als rauw gebruikt worden.
Hoe te gebruiken?
Van koriander de harde steeltjes verwijderen, de dunne blaadjes fijnsnijden of grover snijden en op het eind over het gerecht strooien. In de Thaise keuken worden juist de korianderworteltjes in curries gebruikt, je kan die dan invriezen en later in je gerechten toevoegen.
Wat is er te koop?

verpakking: plastic zakje
etiket: Coriander
prijs: € 1,95 (100 gram)

verpakking: plastic zakje (100g)
etiket: Coriander | Koriander
prijs: € 1,49
Meer weten?
- Recept van salade van tofureepjes met sesamolie en koriander
- De koriander van de toko (de grote bossen met de worteltjes er nog aan) blijven in de ijskast of op het aanrecht minstens een week goed
waar komt het vandaan?