Chinees gerookt spek [larou 腊肉]
Hoe heet het?
Chinees gerookt spek, Chinees rookspek, lop yook, lop yuk, la rou, larou 腊肉
Wat is het?
Varkensspek van de buik dat eerst met kruiden en sojasaus wordt ingesmeerd, en vervolgens wordt gerookt en aan de lucht te drogen wordt gehangen. Wordt in China in het seizoen overal op balkons, in kamers en zelfs in winkels aan een touwtje gesignaleerd.
Hoe te gebruiken?
Chinees gerookt spek wordt in plakjes gesneden verwerkt in roerbakgerechten om ze extra rustieke smaak te geven. Het spek heeft een karakteristieke, donkere, wijnachtige rooksmaak die bijzonder goed combineert met knoflook. Ook geschikt om bovenop rijst mee te stomen.
Wat is er te koop?

verpakking: lange plastic zak in versvak (± 300g)
etiket: Chinese style bacon
ingrediënten: varkensvlees, rijstwijn, sojasaus, zout, kruiden, Ve-tsin
prijs: €17 – 19 per kilo

verpakking: plastic zak in versvak (220g)
etiket: Cured pork
ingrediënten: varkensvlees, rijstwijn, sojasaus, zout, kruiden, Ve-tsin
prijs: €3,50 (220 gram)
Meer weten?
- Foto van: knoflookspruiten met Chinees spek
- Hier kun je goed zien hoeveel verschillende soorten gerookt vlees er in Sichuan te koop is:
One thought on “Chinees gerookt spek [larou 腊肉]”
Geef een reactie
%d bloggers liken dit:
Dit spek is ook zeer geschikt als dim sum zowel koud als warm met wat rijst.