Chinees gerookt spek [larou 腊肉]

chinees spekHoe heet het?
Chinees gerookt spek, Chinees rookspek, lop yook, lop yuk, la rou, larou 腊肉

Wat is het?
Varkensspek van de buik dat eerst met kruiden en sojasaus wordt ingesmeerd, en vervolgens wordt gerookt en aan de lucht te drogen wordt gehangen. Wordt in China in het seizoen overal op balkons, in kamers en zelfs in winkels aan een touwtje gesignaleerd.

Hoe te gebruiken?
Chinees gerookt spek wordt in plakjes gesneden verwerkt in roerbakgerechten om ze extra rustieke smaak te geven. Het spek heeft een karakteristieke, donkere, wijnachtige rooksmaak die bijzonder goed combineert met knoflook. Ook geschikt om bovenop rijst mee te stomen.

Wat is er te koop?


chinees spekmerk: Hang Fong 恒丰 [Engeland]
verpakking: lange plastic zak in versvak (± 300g)
etiket: Chinese style bacon
ingrediënten: varkensvlees, rijstwijn, sojasaus, zout, kruiden, Ve-tsin
prijs: €17 – 19 per kilo


Chinese bacon

merk: Kam Kee 锦记食品 [Engeland]
verpakking: plastic zak in versvak (220g)
etiket: Cured pork
ingrediënten: varkensvlees, rijstwijn, sojasaus, zout, kruiden, Ve-tsin
prijs: €3,50 (220 gram)


 Meer weten?

Advertisements

One thought on “Chinees gerookt spek [larou 腊肉]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s