Ingemaakte groente [zhacai 榨菜]

sichuan preserved vegetableHoe heet het?
Ingemaakte groente, preserved vegetable, hot pickled mustard tuber, ingemaakte groente uit Sichuan, Szechuan groenten, Sichuangroente, zhacai 榨菜 (letterlijk: geperste groente)

Wat is het?
Chinees knolgewas (mosterdgroente/ mosterdkool), ingemaakt met een mengsel van zout, chilipoeder en kruiden. Een van de vele ingelegde gewassen in de Chinese keuken. Heeft een zoutige smaak en een stevige, knapperige beet. De kleur is bruin-groen.

Hoe te gebruiken?
Afspoelen en in dunne plakjes snijden, die weer in reepjes of kleine blokjes. Als smaakmaker in roerbakgerechten, soepen of gewoon om op te knabbelen bij witte rijst of rijstgruwel.

Wat is er te koop?


merk: onduidelijk
verpakking: blikje met rood en geel etiket (340g)
etiket: Szechuen Preserved Vegetable, Radis Chinois 四川榨菜
ingrediënten: mosterdgroente, zout, chilipoeder.
prijs: € 0,80


Meer weten?

2 thoughts on “Ingemaakte groente [zhacai 榨菜]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.