Tofustengels [fuzhu 腐竹]
Hoe heet het?
Tofustengels, gedroogde tofu, yuba, bean curd sticks, tofu bamboo, kusatake, fuzhu 腐竹, doufu pi 豆腐皮
Wat is het?
Het ‘vel’ van de tofu, geliger van kleur dan verse tofu, wordt gewonnen door het vel van de nog niet gestremde sojamelk eraf te scheppen en te vouwen tot meerdere laagjes, en die te drogen te hangen. Door de laagjes samen te binden ontstaan lange brosse stukken. Als deze tofustengels in water worden geweekt , krijgen die weer hun zachtere substantie (kijk maar), en kunnen dan worden verwerkt in stoofgerechten of soepen. Of fijngesneden als vulling voor chinese dumplings.
Hoe te gebruiken?
De repen tofu eerst in heet water wellen en dan in stukken snijden en gebruiken in soepen, suddergerechten of stoofpotjes. Helemaal vegetarisch. Neemt goed de smaken op.
Wat is er te koop?
Te koop zijn brosse gedroogde lange tofustengels in plastic verpakking.
Dit is heel lekker ik heb dit bij de chinees gehad in claypot met lamsvlees,en heb het zelf ooit klaargemaakt met verse karper echt geweldig als je het recept wil zeg je het maar.