Toko Mega, Den Haag [美华]

UPDATE JULI 2013: Toko Mega is hier weg, op deze plaats is nu een Koreaans restaurant all-you-can-eat gevestigd

Wai Yat Rotterdam

Toko Mega 美华
Gedempte Burgwal 45, begane grond
2512 BS Den Haag
tel. 070-4272566

Ondanks de veelbelovende naam ‘mega’ is toko Mega (meihua, ‘mooi china’) een kleine toko in de Chinatown van Den Haag. Ze zitten er al enkele jaren, op een plek net wat verder dan Wah Nam Hong op de Gedempte Burgwal. Daarom valt Toko Mega ook niet op: hij ligt net buiten de looproute.

Toch is deze toko leuk om naar toe te gaan vanwege een heel eigen assortiment producten. Zo heeft Toko Mega bijzonder lekkere Chinese azijn, en vaker dan de andere toko’s vind je verschillende soorten Pixian douban (chilibonensaus). Ze zijn meer noordchinees georienteerd, dus vind je artikelen die je in de grotere toko’s niet ziet.

Bij binnenkomst links gelijk een klein koelvak met de belangrijkste groente, eieren en tofusoorten. Direct rechtdoor na de ingang schappen langs de achterwand met chilibonensauzen, potjes en flesjes, en grappige snacks. Links in de winkel zijn zowel diepvrieskisten als meer schappen. Het is niet groot, maar zoals gezegd heeft Toko Mega een leuk assortiment, zelfs een kleine selectie keukengerei. Ook noedelsoorten, allerlei gedroogde paddenstoelen. Ze verkopen ook dumplings in de diepvries.

Helemaal links in het hoekje een ruime sortering thee.
Prijzen zijn gewoon laag. Goed en leuk adresje. Je kunt pinnen.

Toko Mega Den Haag

3 thoughts on “Toko Mega, Den Haag [美华]

  1. Hier ben ik blij mee!
    Ik zoek me al dagen rot naar die chilibonensaus en de oriental is toch behoorlijk beperkt met maar één merk.
    Binnenkort ga ik eens langs.
    Geen idee van het bestaan idd wegens het niet in de looproute liggen.
    Dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.