Amazing Oriental Rotterdam Centrum

Amazing Oriental Rotterdam Centrum

Amazing Oriental Rotterdam Centrum 东方行
West-Kruiskade 28
3014 AS Rotterdam
Tel. 010-7602100

Middenin het centrum van Rotterdam op de West-Kruiskade, waar links en rechts reeds voldoende concurrentie in Chinese toko’s zit, opende Amazing Oriental afgelopen december een enorm grote splinternieuwe winkel in het oude pand van Nighttown. Deze nieuwste loot aan de stam van supermarktketen Amazing Oriental mag gerust spectaculair genoemd worden.

Met zijn bijna twintig vestigingen in het hele land heeft Oriental een nieuw soort toko neergezet: een ruime, goedgesorteerde Aziatische supermarkt met een frisse uitstraling, gericht op zowel allochtone als autochtone clientèle. De winkel is ruim van opzet met strak ingerichte schappen, brede, schone gangpaden en een bijna overweldigend aanbod aan producten.

De ruimte op de West-Kruiskade stond jarenlang leeg, maar met de komst van Oriental is de eerste stap gezet naar de herontwikkeling van het pand als ‘Colours of Asia‘, een totaalconcept waarin ook nog restaurants, galeries en een business hotel te verwachten zijn.

Op de dag dat wij er kwamen zagen we veel winkelende Chinezen, maar ook veel Nederlanders die al dan niet met boodschappenlijstjes naar producten op zoek waren, nog onwennig vanwege de nieuwte. De inrichting en het assortiment lijkt uiteraard op die van de andere vestigingen, maar dan met een groter diepvriesaanbod, dat hele wanden (links) bestrijkt.

Maar de sfeer van de winkel voelt nog nieuwer en moderner aan, door de lichte kleuren en het hoge plafond. Er zijn werkelijk zoveel producten dat je urenlang langs de schappen kunt dwalen om te kijken wat er allemaal te koop is. In de buurt van de uitgang liggen toonbanken met Indische en andere snacks, om zo mee te nemen of ter plekke op te eten.

Een andere opvallende nieuwigheid was de uitstalling van houten stellingkasten met potjes verse exotische kruiden : vetplantjes die aloe vera bleken te zijn (goed voor de huid), verse kerrieblaadjes, verse sereh – met van die stengels – en pandan met de karakteristieke puntige bladeren. Om zo in de keukenvensterbank te zetten en er naar believen blaadjes van af te plukken en in de wok te gooien.

Openingstijden Oriental Rotterdam Centrum, open op zondag.

Amazing Oriental Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.