Goji besjes [gouqizi 枸杞子]

gojibesjesHoe heet het?
Goji bes, goji berry, goji berries, kei-chi, boksdoorn, wolfberry, boxthorn, lycium, Tibetan / Himalayan goji, gouqizi 枸杞子, dahong qizi 大红杞子

Wat is het?
Een klein helderrood besje, afkomstig van de struik van de gojibes. De gedroogde goji is een oude bekende in de Chinese medicinale keuken, maar is vooral de laatste jaren erg in opmars in de Westerse gezondheidskringen. De goji zou immers veel heilzame stoffen bezitten zoals veel vitamine C, een ruime hoeveelheid antioxidanten en aminozuren, en wordt nu geschaard onder de verzameling Tibetaanse ‘superfruit’.

Hoe te gebruiken?
De gedroogde gojibesjes eerst afspoelen en daarna een half uurtje in koud water weken. Dan meekoken in medicinale soepen, toevoegen aan roerbakschotels of op Westerse wijze door yoghurt, sapjes of muesli roeren. Per dag schijnt een handje gojibesjes heel gezond te zijn.

Wat is er te koop?


Goji berriesmerk: Golden Diamond 金钻石 [China]
verpakking: klein doosje met transparant deksel
etiket: Dried Boxthorn Fruit (Kei-chi) Gedroogde Boxthorn Fruit 大红杞子
ingrediënten: Boxthorn Fruit, zwaveldioxide
prijs: € 0,80 (113g)


Meer weten?

2 thoughts on “Goji besjes [gouqizi 枸杞子]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s