Tjin’s Toko, Amsterdam

Tjin's Toko Amsterdam
Tjin’s Toko
1e van der Helststraat 64
1072 NZ Amsterdam (centrum)
tel. 020-6717708

Kleine maar goedgesorteerde toko in het hartje van de Amsterdamse Pijp, in een zijstraatje van de Albert Cuijp. De goedbezochte toko die ook afhaalmaaltijden verzorgt, heeft niet alleen het vertrouwde Chinese assortiment, maar ook Surinaamse en andere Zuid-Amerikaanse producten.

De winkel is klein en heeft een paar nauwe gangpaden met hoge rekken met allerlei producten. Direct bij binnenkomst links is het schap met verse groente en kruiden, prima gesorteerd. Daarna komen de gangpaadjes met Japanse sake, nori, zeewieren en teriyakisauzen en dergelijke. Groot assortiment Indiase pickles van Asian Home en veel kruidenmixen. Vissauzen en enorme keus aan pittige sambals. Natuurlijk ook sojasauzen en azijnen.

Gecondenseerde melk, jamsoorten, azijnen, mosterdsoorten en mayonaises. Allerlei varieteiten in kroepoek, maar ook Kool Aid en een schap met instantnoedels zoals Indomie en Mama Sita.
Het leuke van Tjin’s Toko is dat ze ook moeilijk te verkrijgen artikelen verkopen voor de Mexicaanse keuken, zoals masa harina (om zelf taco’s mee te maken) en verschillende gedroogde pepers, zoals de chile de arbol, en chile de anchos. Ook de bladeren om tamales mee te verpakken vind je hier verrassend genoeg gewoon in het schap. Grote selectie van peulvruchten, zowel in blik en gedroogd.

Leuk en verrassend adres, vergeet niet een snackje of lunch te kopen zoals bapao’s, bara of iets substantielers als roti, gebakken noedels of broodje bakkeljauw. Je moet wel in de rij staan, want het is een populair afhaaladres!

Tjin's Toko Amsterdam Tjin's Toko Amsterdam

5 thoughts on “Tjin’s Toko, Amsterdam

  1. Ja het stikt er van de leuke winkels maar sommige ingredienten zoals bijv mijn favo ketjap en Surinaamse kousenband en sambal vind ik hier niet helaas.

  2. Leuk, mijn favourite toko!
    Vergeet ook de surinaamse pindakaas en (beetje off topic in deze rubriek, past beter in Expat hoek) pakjes om brownies te maken en andere Amerikaanse producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.