Waterbamboe [jiaobai 茭白]

waterbamboe Hoe heet het?
Waterbamboe, water bamboo, Manchurian wild rice, makomo, jiaobai 茭白,gaosun 高笋

Wat is het?
De scheuten van de wilde rijstplant, verwant aan bamboe. De stelen, die ‘knopen’ hebben zoals bamboe, lijken op een maiskolf van buiten en zijn lichtgroen van kleur. De smaak is licht, een beetje asperge-achtig, met een vleug van jasmijn.

Hoe te gebruiken?
De harde stukken en het schutblad van de waterbamboe verwijderen, dan in stukken of schijfjes snijden. De groente roerbakken, eventueel met een ‘lichte’ vleessoort zoals varkenshaas. Stomen kan ook.

Wat is er te koop?


jiaobaimerk: nvt
verpakking: plastic zak, versafdeling
etiket: 茭白 (vaak geen Nederlands)
prijs: €2,25 per zak (6 stuks)


Meer weten:

  • Foto van roergebakken waterbamboe: in beetje olie bakken, dan scheutje water erbij, en evt. schepje bouillonpoeder
  • Omdat er in winterbamboe een bacterie groeit die ook rijstgewas kan aantasten, is deze groente in de de US verboden (in Canada wel toegestaan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.