Japans paneermeel [panko パン粉]

Panko Hoe heet het?
panko, Japans paneermeel, Japanese breadcrumbs, パン粉

Wat is het?
Een paneermeelsoort van Japanse herkomst (パン pan=brood, 粉 ko=poeder), gemaakt van grove vlokken gedroogd witbrood. Door de droge structuur en de grote stukjes wordt dit paneermeel erg knapperig bij het bakken en vormt ideale korstjes om schnitzels, kipnuggets, vis of garnalen. Je wilt nooit meer ander paneermeel.

Hoe te gebruiken?
Zoals normaal paneermeel. Snijd kipfilets of witvis in stukjes, of neem garnalen. Doop die in een mengsel van losgeklopt ei en wentel ze dan door de panko. Op middelhoog vuur in olie of boter bakken tot goudbruin.

Wat is er te koop?
In het Japanse schap van de Chinese supermarkt zijn een of twee soorten te vinden. In de ene soort zit honing (die is iets zoeter), de andere is neutraal van smaak, beide verpakkingen lijken enorm op elkaar. Panko zit in een grote verpakking met blauwe en rode kleuren. In de voorraadkast blijft het maandenlang goed.


Orchids pankomerk: Orchids
verpakking: plastic zak
etiket: Honey Panko, special blend パン粉 japanese bread crumbs (soft finished)
ingrediënten: tarwebloem, glucose, bakvet, gist, zout, honing, sojameel, emulgator E-322
prijs: ± € 1,95 (360 gram)


Korean pankomerk: Ottogi
verpakking: plastic zak
etiket: Ottogi bread crumbs
ingrediënten: tarwebloem, glucose, bakvet […] ??
prijs: ± € 1,95 (250 gram)


pankomerk: Orchids
verpakking: plastic zak
etiket: Orchids パン粉 Panko bread crumbs
ingrediënten: tarwebloem, glucose, bakvet, gist, zout, sojameel, emulgator E-322
prijs: ± € 1,95 (250 gram)


Meer weten?

Advertenties

3 thoughts on “Japans paneermeel [panko パン粉]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s