Mahua [麻花儿]

mahuaHoe heet het?
Mahua, Chinese krakeling, gedraaide koekjes, ma hwa cookies, twisted dough sticks, twisted fried dough, mahuar 麻花儿

Wat is het?
Zoete knapperige versnapering gemaakt van olie, tarwemeel, eieren en suiker. Stukjes zoet deeg worden als een grote wokkel om elkaar heen gedraaid of zelfs dubbel om elkaar heengedraaid en dan in hete olie gebakken. Traditionele (kinder)snack uit het noorden van China, vooral regio Tianjin. Liggen in kleine winkeltjes of rijdende stalletjes altijd kunstig opgestapeld.

Hoe te gebruiken?
Uit het zakje halen en opeten. Helaas haalt de verpakte variant het natuurlijk niet bij het verse origineel, dus een stuk minder bros. Is meer feest der herkenning dan iets anders, Chinees gebak valt voor het Westerse smaakpalet vaak een beetje tegen door het gebrek aan boter of room.

Wat is er te koop?


麻花 fried dough twistsmerk: Nice Choice 九福 [Taiwan]
verpakking: plastic zakje met rode opdruk
etiket: Taiwan dessert, Ma Hwa cookies, Croquette de sesame close up etiket
ingredienten: tarwemeel, palmolie, suiker, zout
prijs: € 0,95? (85 gram)


Meer weten?

  • Filmpje om mahua zelf te maken Chinees, maar niet moeilijk te volgen, al worden er niet echt hoeveelheden gegeven. Olie in pan verhitten tot het bijna walmt, af laten koelen, in kom doen en suiker toevoegen naar smaak. Eieren erbij, tarwebloem erbij, roeren, dan kneden tot soepel deeg. Half uurtje laten staan, dan mahua van vormen en bakken in olie.
  • Hoewel het een Japans gesproken filmpje is, is hier op YouTube een echte Chinese mahua-thuispro aan het werk. Eerst lijkt het uitrollen nogal saai te verlopen, maar dan opeens!! draaien de reepjes deeg als vanzelf om elkaar heen en vormen een driedubbele mahua. Kirei… ‘moooi’, fluistert het publiek
  • Duikt ook soms op als onderdeel van een hartig gerecht, zoals hier ‘mahua met kip

4 thoughts on “Mahua [麻花儿]

  1. Ze zijn niet perse kleverig maar best wel taai (maar misschien is dat omdat ze niet erg vers verkocht worden). Soms zijn ze ook te groot om nog handelbaar te zijn. Hoewel… – Chinese kinderen weten er wel weg mee 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.