Chinese groene radijs [luobo 青萝卜]

Chinese RadijsHoe heet het?
Chinese radijs, groene radijs, Chinese rettich, qing luobo 青萝卜

Wat is het?
Een Chinese rettichsoort (radijssoort) met groene schil en wit-groenig vruchtvlees, kleiner dan een daikon (witte rettich). Groene radijs smaakt sterk naar rettich (daikon), maar dan nog iets steviger. Dit voor China inheemse knolgewas werd reeds beschreven in de Shijing, het Boek der Oden.

Hoe te gebruiken?
Met dunschiller de schil erafhalen en dan verder verwerken. Kan zowel rauw gegeten worden in salades, worden ingelegd in azijn en suiker, als worden gebakken, gestoofd, gestoomd of in meegegaard in stoofpotten of soepen.

Wat is er te koop?


Chinese radishmerk: nvt
verpakking: los bij de groente
prijs: € 2,50 (kilo)


Meer weten?

  • In China wordt de groene radijs (net zoals de rettich) door koks gebruikt om hun snijtechniek mee te oefenen. Je kan de radijs in plakken, reepjes, blokjes en allerlei andere vormen snijden en ook gewoon met een Chinees hakmes de schil erafsnijden ter oefening.

2 thoughts on “Chinese groene radijs [luobo 青萝卜]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.