Tofustrikjes [fuzhu jie 腐竹结]
Hoe heet het?
Tofustrikjes, tofuknoopjes, tofu knots, bean curd knots, yuba, sojastrikjes, doufuknoopjes, fuzhu jie 腐竹结
Wat is het?
Een variant op ‘tofustengels‘ , waar het ‘vel’ van de tofu wordt gewonnen door niet gestremde sojamelk af te scheppen en te drogen te hangen. De stukken tofuvel (yuba) worden in een leuk knoopje gelegd, wat er vooral grappig uitziet in (vegetarische) stoofpotten.
Hoe te gebruiken?
De strikjes minstens 1 uur in koud water weken tot ze zacht zijn. Doordat het in een knoopje zit, blijft de binnenkant vaak hard, de rest krijgt een stevige beet. Dan in stoofschotels of suddergerechten verwerken. Ik heb ze nog niet gefrituurd, maar wie weet is dat ook heel lekker!
Wat is er te koop?

verpakking: groene plastic zak (300g)
etiket: Bean Curd (Knot) 腐竹结 Gedroogde Sojabonen in Knot [close-up]
ingrediënten: sojabonen, water, zout
prijs: €1.75
Meer weten?
- Foto van tofustrikjes in vegetarische stoofschotel – met apenkopzwammen, shiitake, selderij en boomoortjes