Tofustrikjes [fuzhu jie 腐竹结]

tofuknoopjes Hoe heet het?
Tofustrikjes, tofuknoopjes, tofu knots, bean curd knots, yuba, sojastrikjes, doufuknoopjes, fuzhu jie 腐竹结

Wat is het?
Een variant op ‘tofustengels‘ , waar het ‘vel’ van de tofu wordt gewonnen door niet gestremde sojamelk af te scheppen en te drogen te hangen. De stukken tofuvel (yuba) worden in een leuk knoopje gelegd, wat er vooral grappig uitziet in (vegetarische) stoofpotten.

Hoe te gebruiken?
De strikjes minstens 1 uur in koud water weken tot ze zacht zijn. Doordat het in een knoopje zit, blijft de binnenkant vaak hard, de rest krijgt een stevige beet. Dan in stoofschotels of suddergerechten verwerken. Ik heb ze nog niet gefrituurd, maar wie weet is dat ook heel lekker!

Wat is er te koop?


Tofu knots 腐竹结merk: Double Dragons, China
verpakking: groene plastic zak (300g)
etiket: Bean Curd (Knot) 腐竹结 Gedroogde Sojabonen in Knot [close-up]
ingrediënten: sojabonen, water, zout
prijs: €1.75


Meer weten?

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s