Kleefrijst [nuomi 糯米]
Hoe heet het?
Kleefrijst, witte kleefrijst, ketanrijst, sticky rice, ketan, ketan putih, glutinous rice, dessertrijst, nuomi 糯米
Wat is het?
Een rondkorrelige rijstsoort met een hoog zetmeelgehalte dat na koken sterk aan elkaar kleeft. Wordt gebruikt in dessert- en snacktoepassingen zoals balletjes van kleefrijst, mochi, lemper en andere Aziatische snacks op basis van rijst; wordt gebruikt voor het maken van gefermenteerde dranken en azijnen.
Hoe te gebruiken?
Kook de rijst in anderhalf zijn volume aan water en verwerk verder volgens het recept. Denk aan 八宝饭 babao fan ‘acht schattenrijst’; als vulling gerold in lotusblad; of maal de kleefrijst fijn voor het koken en gebruik het rijstmeel.
Wat is er te koop?

verpakking: groen met zwarte verpakking
etiket: Ketan Rijst, glutinous rice, klebereis, riz gluant
ingrediënten: kleefrijst
prijs: € 1,19 (1 kilo)
Meer weten?
- Recept: indische lempers van Tijm en Suikerbiet
Pingback: Watthaitons: mango sticky rice | Wateetons