Kai Lan [jielan 芥兰]
Hoe heet het?
Gai lan, kai lan, kailan, gailan, Chinese broccoli, Chinese kale, jielan 芥兰
Wat is het?
Donkergroene Chinese groente uit de koolfamilie, met stevige steel en soms zeer kleine broccoliachtige roosjes tussen de bladeren. Heet ook wel Chinese broccoli omdat de smaak daar op lijkt, is alleen wat knapperiger. De stengels zijn stevig en hebben een donkergroene bijna blauwige tint, dezelfde kleur als de bladeren.
Hoe te gebruiken?
Snijd de stengel in stukjes of schijfjes of laat die heel – hangt een beetje van de grootte van de gekochte kailan af. Snijd de bladeren, die soms taaier kunnen zijn, ook in stukken en roerbak met een beetje knoflook. Goed groentebijgerecht.
Wat is er te koop?

verpakking: plastic zak in het versschap
etiket: Chinese Kai Laan
prijs: €3,02 (€9,25 per kilo)
Meer weten?
- De benaming ‘Chinese broccoli’ lijkt in eerste instantie niet te kloppen, omdat je van die groene stronken verwacht. De smaak van deze kailan lijkt er wel sterk op.
- Alle Chinese groentes lijken vreselijk op elkaar. Het is moeilijk om ze uit elkaar te houden. Deze gailan lijkt erg op choy sum[菜心]
Deze groente kan ik eigenlijk nooit weerstaan als ik naar de toko ga. Heerlijk!
Ik zou het leuk vinden om hier meer uitleg over de verschillende soorten groente te krijgen en lekkere recepten erbij.
Ik moet hoognodig weer eens naar de toko 🙂
Mallika
Okay, dan ga ik groenten bovenaan ons prioriteitenlijstje zetten! Leuk.
Waterspinazie, paksoi, lotuswortel, we kunnen nog wel even verder. 😉
Choy sum is ook zalig net asperges qua smaak.
Burn the cabbage mustard in vain ! Een van de geweldige Chinglish menu-items op Flickr…
Ik kan het Chinees niet lezen, maar ik zou dus hebben gegokt op Choy Sum. 😀
Waar kan ik dit vers kopen? (ik woon in Utrecht)
Alvast bedankt
Amazing Oriental zal het zeker hebben. Maar andere toko’s met een versafdeling vast ook wel. Hierboven, onder de tab “Toko’s” vind je een lijst met toko’s, ook in Utrecht.