Kai Lan [jielan 芥兰]

gai-lanHoe heet het?
Gai lan, kai lan, kailan, gailan, Chinese broccoli, Chinese kale, jielan 芥兰

Wat is het?
Donkergroene Chinese groente uit de koolfamilie, met stevige steel en soms zeer kleine broccoliachtige roosjes tussen de bladeren. Heet ook wel Chinese broccoli omdat de smaak daar op lijkt, is alleen wat knapperiger. De stengels zijn stevig en hebben een donkergroene bijna blauwige tint, dezelfde kleur als de bladeren.

Hoe te gebruiken?
Snijd de stengel in stukjes of schijfjes of laat die heel – hangt een beetje van de grootte van de gekochte kailan af. Snijd de bladeren, die soms taaier kunnen zijn, ook in stukken en roerbak met een beetje knoflook. Goed groentebijgerecht.

Wat is er te koop?


Kai Laanmerk: eigen merk Oriental
verpakking: plastic zak in het versschap
etiket: Chinese Kai Laan
prijs: €3,02 (€9,25 per kilo)


Meer weten?

  • De benaming ‘Chinese broccoli’ lijkt in eerste instantie niet te kloppen, omdat je van die groene stronken verwacht. De smaak van deze kailan lijkt er wel sterk op.
  • Alle Chinese groentes lijken vreselijk op elkaar. Het is moeilijk om ze uit elkaar te houden. Deze gailan lijkt erg op choy sum[菜心]

7 thoughts on “Kai Lan [jielan 芥兰]

  1. Deze groente kan ik eigenlijk nooit weerstaan als ik naar de toko ga. Heerlijk!
    Ik zou het leuk vinden om hier meer uitleg over de verschillende soorten groente te krijgen en lekkere recepten erbij.
    Ik moet hoognodig weer eens naar de toko 🙂

    Mallika

  2. Okay, dan ga ik groenten bovenaan ons prioriteitenlijstje zetten! Leuk.
    Waterspinazie, paksoi, lotuswortel, we kunnen nog wel even verder. 😉

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.