Recepten uit Tokyo

Maori Murota. Recepten uit Tokyo, 2015.
Een origineel boek, nu eens een keer uit het Frans vertaald in plaats van uit het Engels en dat maakt het direct verfrissend. Duidelijk geschreven Japans kookboek met als insteek de eenvoudige Japanse keuken, gegroepeerd naar ontbijt, lunch, zoetigheid, snacks en diner – zowel buitenshuis (izakaya) en binnenshuis (home kitchen). Maori Murota is een Japanse die in Parijs woont.

Het levert heerlijke recepten op, die allemaal prachtig gefotografeerd zijn: bij ieder recept hoort een grote foto. Behandeld worden vis, vlees, tofu, groente, snacks, allerlei soorten noedels, bentoboxen, rijstballetjes (onigiri), mochi, ijs, cakes en flans, maar ook basisrecepten voor dashi, ramen of misosoep. Allemaal helder opgeschreven, duidelijk uitgelegd en met aparte beschrijvingen van de belangrijkste ingredienten. De nadruk ligt op eten met de familie of met vrienden, er is zowel een gyoza-party als een sushi-avond opgenomen in het boek.

Leuk dat er recepten in staan die je niet snel verwacht uit Japan, maar die toch erg typerend zijn, zoals omelet-met-rijst, aardappelkroketjes of allerlei stoofschotels. Het recept voor dorayaki, Japanse gevulde pannekoekjes met azukibonenpasta, bekend uit de film ‘An’, staat ook in het boek – al moet je dan op zoek gaan naar kant-en-klare azukibonenpasta in de toko.

[dit boek is in het Nederlands]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.