Japanse eiertofu [Riben doufu 日本豆腐]

Eiertofu Hoe heet het?
Japanese egg tofu, tamago dofu, Japanse eiertofu, Riben doufu 日本豆腐, Jade tofu yuzi doufu 玉子豆腐

Wat is het?
Hoewel dit ingredient ‘eiertofu’ heet komt er geen tofu aan te pas: het ‘tofu’ slaat enkel op de structuur. De gele eiertofu is, zoals de naam al aangeeft, zo zacht als tofu. Het lijkt nog het meest op een hartig custardworstje, zo in dat grappige plastic tubetje. In schijfjes gesneden doet de eiertofu denken aan Chinese geldstukken, waardoor het eten ervan natuurlijk extra geluk en rijkdom brengt.

Hoe te gebruiken?
Snijd het tubetje in het midden open en knijp de eiertofu er voorzichtig uit. Snijd ze in schijfjes van ongeveer anderhalve centimeter. In hete olie frituren, stomen, of gewenteld in wat maizena goudbruin bakken, dan worden het helemaal ‘gold coins’.

Wat is er te koop?


Tofumerk: Guang Fa 广发 [China]
verpakking: plastic tubetje met rode opdruk
etiket: 日本豆腐 Yuk Chi Beancurd
ingrediënten: ganzeneieren, water, kruiden
prijs: ± € 0,95 (100 gram)


Tofumerk: Unicurd 统一 [Singapore]
verpakking: plastic tubetje, rood met groene opdruk (150g)
etiket: Silken Tofu: silky, smooth & special
ingrediënten: Water, eipoeder, sojabonen, kruiden.
prijs: ± € 0,95


Meer weten?

  • Recept voor tamago dofu van Just Hungry
  • Recept om egg custard (chawan mushi) zelf te maken: home made egg-tofu (Mary Moh, Engels)
  • </ul

    Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s