Japanse eiertofu [Riben doufu 日本豆腐]
Hoe heet het?
Japanese egg tofu, tamago dofu, Japanse eiertofu, Riben doufu 日本豆腐, Jade tofu yuzi doufu 玉子豆腐
Wat is het?
Hoewel dit ingredient ‘eiertofu’ heet komt er geen tofu aan te pas: het ‘tofu’ slaat enkel op de structuur. De gele eiertofu is, zoals de naam al aangeeft, zo zacht als tofu. Het lijkt nog het meest op een hartig custardworstje, zo in dat grappige plastic tubetje. In schijfjes gesneden doet de eiertofu denken aan Chinese geldstukken, waardoor het eten ervan natuurlijk extra geluk en rijkdom brengt.
Hoe te gebruiken?
Snijd het tubetje in het midden open en knijp de eiertofu er voorzichtig uit. Snijd ze in schijfjes van ongeveer anderhalve centimeter. In hete olie frituren, stomen, of gewenteld in wat maizena goudbruin bakken, dan worden het helemaal ‘gold coins’.
Wat is er te koop?

verpakking: plastic tubetje met rode opdruk
etiket: 日本豆腐 Yuk Chi Beancurd
ingrediënten: ganzeneieren, water, kruiden
prijs: ± € 0,95 (100 gram)

verpakking: plastic tubetje, rood met groene opdruk (150g)
etiket: Silken Tofu: silky, smooth & special
ingrediënten: Water, eipoeder, sojabonen, kruiden.
prijs: ± € 0,95
Meer weten?
- Recept voor tamago dofu van Just Hungry
- Recept om egg custard (chawan mushi) zelf te maken: home made egg-tofu (Mary Moh, Engels)
</ul