Rode rijstazijn [hong micu 红米醋]

Hoe heet het?
Rode azijn, rode rijstazijn, red vinegar, vinaigre rouge, roter essig, hong micu 红米醋, da hong Zhecu 大红浙醋

Wat is het?
Een azijn gemaakt op basis van rode gefermenteerde rijst (hong qumi 红曲米), die de azijn ook zijn prachtige rode kleur geeft. Een van de drie soorten rijstazijn die gebruikt worden in de Chinese keuken (de andere zijn zwarte rijstazijn en lichte rijstazijn). De azijn heeft een lage zuurgraad en dus een lichte smaak. De naam voor deze azijn is ook wel ‘Zhe cu’: azijn uit de provincie Zhejiang in het zuidwesten van China.

Hoe te gebruiken?
Rode rijstazijn wordt voornamelijk gebruikt om sausjes en dips op smaak te brengen. Vooral in de zuidchinese keuken wordt het gebruikt als dip (met reepjes verse gemberwortel) voor allerlei soorten dimsums. Maar ook wel om soepen een extra zure kick mee te geven.

Wat is er te koop?


Red vinegarmerk: Mee Chun [Hong Kong]
verpakking: glazen fles met rode dop
etiket: Red Vinegar, Vinaigre Rouge, Roter Essig, Rode Azijn, 大红浙醋
ingrediënten: azijn (75%), rijst
prijs: € 1,50 ? (500 ml.)


Meer weten?

  • Kan ook worden gebruikt als vervanging van rode wijnazijn, hoewel het de complexiteit van wijnazijn mist, het is iets vlakker van smaak
  • Dipsausje voor dimsums: deze rode rijstazijn met een paar flinterdun gesneden reepjes verse gember en evt. snufje suiker
Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s