Wagamama

WagamamaHugo Arnold. Het Wagamama Kookboek (2008)
Wie wel eens gegeten heeft in een van de locaties van Wagamama Amsterdam kan met dit boek zonder enige problemen de beroemde noedelgerechten zelf thuis klaarmaken.

De trendy Japans-georienteerde keten Wagamama, opgezet in de jaren ‘90 in Londen, staat voor strakke, frisse en snelle Aziatische gerechten, met als basis noedels, rijst en dumplings.

In dit mooi vormgegeven boek worden 130 van Wagamama’s beproefde recepten op duidelijke manier beschreven; met enkele basisrecepten voor bouillon en sauzen kan je zelf aan de slag.

Of het nu gaat om ramen, dashibouillon, yakitori, gyoza of simpele gebakken rijst (cha han): in dit boek staan veel smakelijke gerechten. Soms Japans, soms meer Chinees, en soms met een Thaise twist van kokos en limoen.

Zowel kleine gerechtjes en snacks, kip, vis, vlees, groentes en salades, met ook aandacht voor desserts en smoothies. Je krijgt gelijk zin om aan een lange tafel met veel vrienden noedels met allerlei leuke bijgerechtjes te gaan eten. [taal van het boek: Nederlands]

Update 2016: in het Nederlands alleen nog alleen tweedehands verkrijgbaar voor veel te veel geld. Schaf liever de engelse versie aan.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.