Tofubolletjes [doupao 豆泡]

 tofusoesjesHoe heet het?
Tofubolletjes, fried tofu, gefrituurde tofublokjes, tofusoesjes, tofu puffs, oil tofu, tofubeignets, tau pok (Cantonnees), doupao 豆泡, you doufu 油豆腐

Wat is het?
Kant en klare balletjes gefrituurde tofu, van buiten goudbruin en van binnen wittig, heel luchtig van structuur: lijkt een beetje op stokbroodkruim. Tofuballetjes nemen makkelijk smaken op en zijn dus uitstekend geschikt om in een stoofschotel te gebruiken. Meestal worden ze opengesneden, je kunt ze dan ook met een mengsel vullen en bakken.

Hoe te gebruiken?
Opensnijden en meestoven met een gerecht, of in reepjes verwerken in een roerbakschotel. Heel lekker als ingredient voor de hotpot of een curry. Ook te vullen met een mengsel en te bakken. Makkelijk in te vriezen, dan heb je er altijd een paar bij de hand.

Wat is er te koop?


Tofu puffsmerk: Choi Kee 蔡记 [Nederland]
verpakking: plastic zakje in koelvak
etiket: Gebakken tofu 油豆腐
ingrediënten: sojabonen (niet genetisch gemodificeerd), water, zout en plantaardige olie.
prijs: € 2,95


小油丁merk: Shanghai Fusheng Soya-food 上海福生 [China]
verpakking: plastic zakje met groene rand
etiket: Little fried shredding bean curd 小油丁, importeur WB Wei Brothers
ingrediënten: sojabonen, water, sojaolie
prijs: € 2,95 (150 gr.)


Tofu puffsmerk: Choi Kee 蔡记 [Nederland]
verpakking: plastic zakje in koelvak
etiket: Gebakken tofu 油豆腐
ingrediënten: sojabonen (niet genetisch gemodificeerd), water, zout, plantaardige olie
prijs: € 2,95


Meer weten?

  • Recept gevulde tofu met vis [Engels] van Hollow Legs (Lizzie eats London): Stuffed Tofu (heel lekker, subtiele smaak, niet vissig)
  • Recept: Boeddhaschotel (Pay-uun Hui, Volkskeuken)
Advertisements

One thought on “Tofubolletjes [doupao 豆泡]

  1. In Malaysia we use tau pok very widely in cooking and also as garnish. It is an essential element in Laksa Lemak as shown here http://lekkertje.blogspot.com/2008/08/laksa-lemak-for-merdeka-open-house-2008.html and in Curry mee. It also serves as a flavour enhancers in stir fry dishes.
    We blanch it first because there is always a taste of *soda* in the tau pok (that is how we call it) and there is always a coat of oil on it. Blanching also makes it softer and yet enhance the flavour.
    The other thing we usually blanch is fresh noodles. No one blanches them before here I know but we always do – blanch them and then rinse them in cold water and then blanch again in hot water to make it hot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s